Te invităm vinerea aceasta, în data de 4 septembrie, la o discuție despre învățare și cum putem să transformăm cancelaria într-un spațiu prietenos, din care se nasc inițiative și soluții pentru copii și nevoile lor de învățare. Aproape de noi vor fi: 

  • Anca Nedelcu, profesoară în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București;
  • Adriana Sumanaru, Teach for Romania; 
  • Ivona Munteanu, profesoară de limba și literatura română în cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 Fundulea;

Întâlnirea va fi moderată de Vasile Brașovanu, autorul jurnalului de învățare ce încurajează practicile reflexive pentru profesori pe care vi-l propunem ca instrument de lucru.

Prin acest jurnal de învățare, ce poate fi completat la final de săptămână începând cu luna septembrie, împreună cu alți colegi (și dacă sunt 2-3 pentru început tot e foarte bine), sperăm să contribuim la o creștere a gradului de reflecție cu privire la impactul pe care un cadru didactic îl are în viața elevilor săi și la formarea unor noi obiceiuri sănătoase în cancelarie. 

Așa cum o spun și diverse studii de specialitate, reflecția e poate primul pas ca un cadru didactic să privească onest către ce și cum se întâmplă în sala de clasă cu proprii elevi, ce ar putea face mai bine, ce poate replica, la ce să spună stop. Cu siguranță că nu e ușor să accepți pentru început că nu doar copiii au de învățat ci că și tu ca profesor ești în aceeași ipostază de persoană care se adaptează, e flexibilă, folosește informația științifică în propria-i dezvoltare profesională.

Dacă și tu crezi că trebuie să vedem dincolo de ”Am prea multe pe cap!”, ”Programa e prea încărcată!”, ”Dacă părinții și-ar face treaba, copiii ar fi altfel la școală!”, atunci acest jurnal de învățare este pentru tine. Și pentru colegul și colega ta, pentru că învățarea este și despre „împreună”. Chiar dacă neajunsurile din sistem, inechitățile și competiția au transformat cancelariile în spații searbăde, ele pot deveni locuri în care se poartă discuții care să anime profesorii cu scopul de a găsi soluții și inovații care să transforme în bine învățarea din școala în care își fac treaba. 

Haide să discutăm mai multe despre cum putem să transformăm cancelaria transformându-ne pe noi înșine, vineri, 4 septembrie, ora 18:00, într-o întâlnire online pe Zoom.

Când?

Vineri, 4 septembrie 2020, ora 18.00

Unde?

Online, pe Zoom

Înscriere

Completează formularul de mai jos
până joi, ora 23:59

Obține jurnalului de învățare al profesorului reflexiv!

Pentru a intra în posesia acestui instrument de lucru, în mod gratuit, ce este adresat cadrelor didactice, completează formularul de mai jos și îl vei primi pe mail.